PRINCENHOFWEEKEND 2017

Princenhofweekend 2017

 

We kijken terug op een zeer enerverend en oergezellig weekend met 2 interessante wedstrijden op zaterdag, waarvan de tweede wedstrijd eindigde in een regenbui van proporties die wij nog niet eerder hadden meegemaakt. Gelukkig kwam er naast heel veel regen en een klap onweer geen bak wind uit zodat iedereen goed maar wel kletsnat aan de wal kwam. 

De borrel en het Valkenbuffet bij Hotel Oostergoo werd aangezeten door 28 deelnemers en was niet alleen zeer smakelijk maar werd opnieuw zeer knus en ouderwets gezellig.

Zondag zeilen we voor de 7e keer de Princenhoftocht met een licht lopend windje, zowaar met een heerlijk zonnetje. Dat zonnetje bleef ook staan tijdens de lunch op het terras van Hotel Princenhof waar de speciale Valken-lunchkaart op ons wachtte en met een vlotte bediening geserveerd werd. Daarna zeilden we allen terug naar Grou waarbij we onderweg nog even werden afgespoeld door een bui. Gelukkig droogden we al snel weer op en kon de prijsuitreiking om 17.00 uur beginnen nadat er 5 Valken weer uitgeteld waren.

De A werd gewonnen door Bauke en Wilco Wijbrandi in hun fraaie nieuwe aanwinst,  Valk 365. Verrassend winnaar van de B (zonder spi) was Henk Kaspers die 's ochtends alleen voer en 's middags Roelof Wester aan het helmhout zette.  We gaven hem een bonuspunt voor het alleen varen en een strafpuntje voor het per abuis inzetten van de spinnaker (uit 1968...). 

Pechvogel was Jetze Sipma die vrijdag uitgleed in het schiphuis en daarbij z'n eigen spantjes kneusde. Hij voer mee als rescue op z'n mooie Amer cruiser. 

Onze dank gaat natuurlijk vooral uit naar de fam. Roelof en Greetje Wester, zonder wiens gastvrijheid dit evenement niet gehouden zou kunnen worden. Een fles whiskey en een bos bloemen werden aan Roelof Wester overhandigd. 

 

De uitslagen van de wedstrijden :

 

VALK A

1. 365 Bauke Wijbrandi en Wilco Wijbrandi 

2. 481 Daan Bakker en Siep vd Land

3. 695 Marck Smit en Rientz Tackenberg

4. 70 Margot Breuning en Gert-Jan

5. 813 Rene Wagter en Bas van der Laken

6. 405 Arno van der Werf en Jesper van der Werf 

7. 798 Theo Feitsma en Jelmer Feitsma 

8. 735 Jetze Sipma en Johan Schuurman

9. 110 Eddy Bastiaannet en Janny Bastiaannet

 

Valk B

1. 618/Henk Kaspers en RoelofWester

2.  56 Harm Betten en Arjen Kaastra

3.  62 Bart Muller en Yvonne Bruggeman 

4.  Kajuitvalk "Meeuw" : Douwe Oberman, Roel Wymenga en Floortje 

5. 633 Carel Mees en Carien Mees

6. 829 Marten de Jong, Jelmer de Jong, Tinka en Femke de Jong.

 

De speciale prijzen werden ook weer uitgereikt :

 

De "Bruynzeel Neus wisselprijs" ging naar Marten , Jelmer, Tinka en Femke de Jong. Zij zijn deelnemers van het eerste uur en kwamen sinds 2011 steeds weer met z'n vieren naar dit weekend.

 

De "Max Breuning prijs"  ging naar Tjeerd Brouwer die na ca 20 jaar volhouden dit jaar zijn eigenhandig gebouwde Valk 847 ten doop kon houden. Tevens stond deze boot op de Hiswa. 

 

Tjeerd nam daarna het woord en bedankte in het bijzonder Roelof Wester, die hem de afgelopen jaren met veel raad en daad terzijde stond en bood het echtpaar Wester als dank hiervoor een "weekendje Terschelling" aan. Dat werd enorm gewaardeerd ! Daarna overhandigde Tjeerd Jetze Sipma een prachtige oude gereedschapskist met daarop de bootnaam "Jetze !" , mede als dank voor zijn inspanningen bij het opknappen van diverse oude Valken en zijn belangstelling voor de bouw van de 847. 

 

Tevens bedanken wij namens de deelnemers het wedstrijd-comite van de G.W.S. voor hun inzet bij het starten en begeleiden van onze wedstrijden en toertocht. 

Veel dank ook aan Annemarie, Marcel en het hele personeel van Hotel Oostergoo voor hun goede zorg en altijd vriendelijke inzet bij het laven en voeden van de zeilers. 

 

Graag zien we jullie volgend jaar weer terug, hopelijk zal het aantal inschrijvingen dan ook weer op het oude peil zijn.

Noteer alvast het weekend van 15 en 16 september 2018 in de agenda !

 

 

FOTO'S KUN JE HIER BEKIJKEN EN DOWNLOADEN

 

Oant Sjen Yn Grou ! 

 

Margot, Jetze en Gert-Jan 

 

 

Stichting Valkenkring Grou

Kamer van Koophandel nr. 80497810

RSIN 861692925

e-mail : info@valkenkringgrou.nl

 

IBAN : NL56 INGB 0007 6715 18

t.n.v. Stichting Valkenkring Grou 

wij werken nauw samen met de Valkenklasse Organisatie
wij werken nauw samen met de Valkenklasse Organisatie