De  zeilnummers 1, 2 en 4 van de fam.Bruynzeel

zie de nrs 1, 2 en 4. Allen behorend aan Bruynzeel
Meetbriefregister uit 1941 van de "Koninklijke Verbonden Nederlandsche Watersport Vereenigingen"

Cees Bruijnzeel jr. voer met het 2e prototype  “VALK 2” onder zeilnummer 4 alle wedstrijden van 1940. 

Dat is aangetoond aan de hand van de programmaboekjes en uitslagen van o.a. de Voorkaag,  de Kaagweek,  de Sneekweek en de Na-Kaag in dat jaar.

Gedurende het hele jaar 1940 werden de nieuwe zeilnummers uitgegeven door de Bruynzeel fabrieken. 

Men kon een Valk in wedstrijduitvoering kopen, die kreeg van Bruynzeel een zeilnummer.  De als toeruitvoering verkochte Valken waren in 1940 nummerloos.  Pas na de erkenning tot nationale klasse op 21 dec. 1940 werd de regie over de zeilnummers overgenomen door de K.V.N.W.V. . 

Alle Valk eigenaren ontvingen een brief van het Verbond, gedateerd 17 januari 1941 , waarin stond “Voor de inschrijving in de klasse is het noodzakelijk dat een boot door ons wordt gemeten en goedgekeurd. Alleen booten die op deze wijze zijn ingeschreven, zullen voortaan kunnen  deelnemen aan de wedstrijden der aangesloten vereenigingen.  Booten met een kajuitkapje kunnen niet in de klasse worden opgenomen” . 

Alle schepen gebouwd in 1940 die wedstrijd wilden zeilen moesten dus een afspraak maken met een Verbondsmeter.  Vele nummerloze Valken uit 1940 werden daardoor vanaf 1941 alsnog voor meting aangeboden. Die metingen begonnen in maart 1941. Zodra een boot was gemeten en goedgekeurd, volgde publicatie in de Waterkampioen met naam van de boot en de eigenaar. 

Cees Bruynzeel besefte dat hij niet met zijn “VALK 2” door de meting zou komen, dit was uiteindelijk een prototype en week te veel af van de seriebouw.  Vanaf 1941 ging Cees daarom varen met een splinternieuwe Valk  (gebouwd in 1941 maar het bouwnr. is onbekend) onder het zeilnr. 1 met de bootnaam: “VALK”.

Jaren later ging Wout nog enige jaren zeilen in de Valk 1 maar deze Valk werd uiteindelijk verkocht aan J. Braat in de USA.

Wout Bruynzeel kreeg zeilnummer 2 en zeilde vanaf 1941 in een nieuwe Valk "NIMROD". Willem Bruynzeel ging ook in een nieuwe Valk uit 1941 zeilen met zeilnummer 4 (bouwnummer 229).