Nieuws - lees hier de laatste berichten uit ons Valkennest....Vrienden van Valk 4 !

 

Valkenkring Grou is sinds 2 oktober 2020:  "Stichting Valkenkring Grou" !

Een van de allereerste en bekendste Bruynzeelvalken met het illustere zeilnummer 4 dreigde te moeten worden gesloopt! 

De renovatie van Valk 4 "Snip" is veel kostbaarder dan de handelswaarde, hierdoor dreigde het schip te moeten worden gesloopt en daarmee zou een mooi stuk "Varend Erfgoed" verdwijnen. 

 

Valk 4 is nu aan de Stichting Valkenkring Grou overgedragen onder voorwaarde dat wij deze voor de toekomst zullen behouden, gelukkig gaat dat lukken !

Wij hebben mooie doelstellingen in het verschiet met deze Valk. Wij zullen Valk 4 op verschillende manieren in gaan zetten door o.a.:

1. zeiltochtjes met schipper aan te bieden voor mensen die het echt nodig hebben en wij op de één of andere manier een  onvergetelijke zeildag kunnen aanbieden.   Er zijn veel mensen die extra aandacht en ontspanning nodig hebben, zeker nu in deze zware Corona-tijd, bijvoorbeeld in geval van:

- een burn-out, hoge stress- of PTSS klachten.

- een (lichte) geestelijke- of lichamelijke beperking.

- ziekte of hoge leeftijd waardoor hij of zij niet (meer) zelfstandig kan zeilen.

- een laatste levenswens die men in vervulling wil zien gaan door nog eens te gaan zeilen rond Grou en de Alde Feanen. Dit hebben wij in 2019 al eens verzorgd voor een 88-jarige inwoner van Grou, zie dit filmpje.

2. Valk 4 zal ingezet worden voor opstappers tijdens ons jaarlijkse Princenhofweekend.

4. deelname aan nautische evenementen die de zeilsport en het zeilen in de houten Valk kunnen bevorderen. 

 

. Zie de pagina en de video hieronder :  "Vrienden van Valk 4"

 


KAJUITVALK GERED !

Het gebeurt met enige regelmaat dat we benaderd worden om een liefhebber te vinden die bereid is een restauratie uit te voeren. Dat was ook het geval met deze Bruynzeel Kajuitvalk, bouwnummer 49, uit 1940.

Op 12 september 2020 was de overdracht in Naarden.

De Valk van Roelof en Anabel werd overgedragen aan Siep en Daan. Zij gaan hier in de komende jaren mee aan de slag en daarmee wordt deze zeldzame boot gered van de kettingzaag !

 

Meer informatie, zie KAJUITVALK pagina