Nieuws - lees hier de laatste berichten uit ons Valkennest....

Foto's en filmpjes van het Princenhofweekend 2021 staan nu online. klik HIER


Met de afronding van de restauratie van Valk 4 is een bijzonder moment gekomen:  de tewaterlating op 26 juni 2021 van de herboren  “SNIP”. Deze restauratie is weer een ongelooflijk staaltje vakmanschap van Roelof Wester.

      (Foto: Insta: @fotostudio314, FB: Studio 314 Nienke Bruinsma, portret-fotografe, nienkebruinsma.nl)


Rotary Heerenveen richt zich op de jeugd en met name op het project KOPP: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. 

De Stichting Valkenkring Grou zal deze zomer in Grou een nader uit te werken zeildag voor kinderen uit Friesland organiseren, in Valk 4, in samenwerking met de Rotary Heerenveen. De Rotary ondersteunt de Stichting Valkenkring Grou met een donatie van € 660 waarmee de huur van het schiphuis voor de komende 12 maanden betaald kan worden. 

DOELSTELLINGEN

De restauratie is bijna voltooid, daarna gaan wij met Valk 4 o.a. zeilen met mensen in diverse leeftijden, ook kinderen!

Het kunnen mensen zijn die om allerlei denkbare redenen in nood zitten of gewoon wat extra aandacht nodig hebben.  Er is al een heel lijstje met aanmeldingen want er is nu meer dan ooit behoefte aan persoonlijke aandacht voor de medemens. 

Hiermee kunnen we anderen helpen te genieten van een dagje zeilen in een historische houten Bruynzeel-Valk, een heel bijzondere!Vrienden van Valk 4 !

 

Valkenkring Grou is sinds 2 oktober 2020:  "Stichting Valkenkring Grou" !

Een van de allereerste en bekendste Bruynzeelvalken met het illustere zeilnummer 4 dreigde te moeten worden gesloopt! 

De renovatie van Valk 4 "Snip" is veel kostbaarder dan de handelswaarde, hierdoor dreigde het schip te moeten worden gesloopt en daarmee zou een mooi stuk "Varend Erfgoed" verdwijnen. 

 

Valk 4 is nu aan de Stichting Valkenkring Grou overgedragen onder voorwaarde dat wij deze voor de toekomst zullen behouden, gelukkig gaat dat lukken !

Wij hebben mooie doelstellingen in het verschiet met deze Valk. Wij zullen Valk 4 op verschillende manieren in gaan zetten door o.a.:

1. zeiltochtjes met schipper aan te bieden voor mensen die het echt nodig hebben en wij op de één of andere manier een  onvergetelijke zeildag kunnen aanbieden.   Er zijn veel mensen die extra aandacht en ontspanning nodig hebben, zeker nu in deze zware Corona-tijd, bijvoorbeeld in geval van:

- een burn-out, hoge stress- of PTSS klachten.

- een (lichte) geestelijke- of lichamelijke beperking.

- ziekte of hoge leeftijd waardoor hij of zij niet (meer) zelfstandig kan zeilen.

- een laatste levenswens die men in vervulling wil zien gaan door nog eens te gaan zeilen rond Grou en de Alde Feanen. Dit hebben wij in 2019 al eens verzorgd voor een 88-jarige inwoner van Grou, zie dit filmpje.

2. Valk 4 zal ingezet worden voor opstappers tijdens ons jaarlijkse Princenhofweekend.

4. deelname aan nautische evenementen die de zeilsport en het zeilen in de houten Valk kunnen bevorderen. 

 

. Zie de pagina en de video hieronder :  "Vrienden van Valk 4"

 


KAJUITVALK GERED !

Het gebeurt met enige regelmaat dat we benaderd worden om een liefhebber te vinden die bereid is een restauratie uit te voeren. Dat was ook het geval met deze Bruynzeel Kajuitvalk, bouwnummer 49, uit 1940.

Op 12 september 2020 was de overdracht in Naarden.

De Valk van Roelof en Anabel werd overgedragen aan Siep en Daan. Zij gaan hier in de komende jaren mee aan de slag en daarmee wordt deze zeldzame boot gered van de kettingzaag !

 

Meer informatie, zie KAJUITVALK pagina